Selecteer een pagina

Tegenwoordig vormt een aircotoestel geen overbodige luxe meer. Ook in ons Belgenland krijgen we steeds vaker te maken met hittegolven. Leuk tijdens je vakantie maar het kan je functioneren ook belemmeren. Dan is airconditioning een goed idee! Wij geven je graag enkele tips zodat je een weloverwogen keuze kan maken.


Opbouw of inbouw?

Binnen de aircotoestellen zijn er heel wat mogelijkheden, voor elke ruimte wat wils!

Ga je voor een opbouwmodel of laat je het toestel liever inbouwen in je vloer, wand of plafond? Bij inbouw merk je de airco het minst op want het toestel is zowat ‘weggewerkt’ in de ruimte.

Maar een opbouwmodel hoeft heus geen stoorzender te vormen in je interieur. Wij hebben heel wat prachtige modellen in ons assortiment met een mooi design, zoals ons Emura wandmodel.

 

Met of zonder buitenunit?

Binnen de verschillende modellen heb je de keuze uit toestellen met of zonder buitenunit. Het grote voordeel van een buitenunit zit hem in het geluid en design. De onderdelen die het meeste lawaai veroorzaken worden immers in de buitenunit geplaatst waardoor je unit binnen erg stil kan werken. Daarnaast is het toestel binnen veel compacter aangezien er minder onderdelen in aanwezig zijn.

Ook kan je bij verschillende toestellen meerdere binnenunits aansluiten op één buitenunit. Erg handig, al is dit systeem wel iets duurder dan een monoblock airco aangezien de installatie iets complexer is.

 

Functionaliteiten

De huidige aircotoestellen doen meer dan enkel koelen. Zowat alle modellen kan je ook inzetten als bijverwarming in je ruimte. Maar wist je dat sommige airco’s de lucht ook kunnen bevochtigen, ontvochtigen en zuiveren? Op die manier biedt het toestel een complete oplossing voor een gezond binnenklimaat. Onze Ururu Sarara is zo’n toestel.

Daarnaast zijn sommige modellen ook te bedienen vanop afstand dankzij de online controllers. Erg handig om je binnenklimaat te regelen, je energieverbruik op te volgen en temperatuurschema’s in te stellen.

 

Wij helpen je graag bij het bepalen van de ideale airco, contacteer ons vrijblijvend!