home
services
contact
menu

Welke airco voor mijn woning?

Tegenwoordig vormt een aircotoestel geen overbodige luxe meer. Ook in ons Belgenland krijgen we steeds vaker te maken met hittegolven. Leuk tijdens je vakantie maar het kan je functioneren ook belemmeren. Dan is airconditioning een goed idee! Wij geven je graag enkele tips zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

april 27, 2021

Alfa-Thermo-Airco-Daikin-Installateur

Opbouw of inbouw?

Binnen de aircotoestellen zijn er heel wat mogelijkheden, voor elke ruimte wat wils!

Ga je voor een opbouwmodel of laat je het toestel liever inbouwen in je vloer, wand of plafond? Bij inbouw merk je de airco het minst op want het toestel is zowat ‘weggewerkt’ in de ruimte.

Maar een opbouwmodel hoeft heus geen stoorzender te vormen in je interieur. Wij hebben heel wat prachtige modellen in ons assortiment met een mooi design.

Met of zonder buitenunit?

Binnen de verschillende modellen heb je de keuze uit toestellen met of zonder buitenunit. Het grote voordeel van een buitenunit zit hem in het geluid en design. De onderdelen die het meeste lawaai veroorzaken worden immers in de buitenunit geplaatst waardoor je unit binnen erg stil kan werken. Daarnaast is het toestel binnen veel compacter aangezien er minder onderdelen in aanwezig zijn.

Ook kan je bij verschillende toestellen meerdere binnenunits aansluiten op één buitenunit. Erg handig, al is dit systeem wel iets duurder dan een monoblock airco aangezien de installatie iets complexer is.

Functionaliteiten

De huidige aircotoestellen doen meer dan enkel koelen. Zowat alle modellen kan je ook inzetten als bijverwarming in je ruimte. Maar wist je dat sommige airco’s de lucht ook kunnen bevochtigen, ontvochtigen en zuiveren? Op die manier biedt het toestel een complete oplossing voor een gezond binnenklimaat.

Daarnaast zijn sommige modellen ook te bedienen vanop afstand dankzij de online controllers. Erg handig om je binnenklimaat te regelen, je energieverbruik op te volgen en temperatuurschema’s in te stellen.

Deel met vrienden

contact-persoon

Ontvang je graag meer
info over dit onderwerp?

Stel je vraag via dit formulier, wij zorgen voor een gepast antwoord.

Andere artikels

Airco in de slaapkamer, waar let je het best op?
Nu de zomer in het land is, vormt airco in de slaapkamer geen overbodige luxe. Wat is er fijner dan slapen in een lekker frisse…
Welke airco voor mijn woning?
Tegenwoordig vormt een aircotoestel geen overbodige luxe meer. Wij geven je graag enkele tips zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Binnen de aircotoestellen zijn…
3 tips om je energieverbruik thuis onder controle te houden
Het afgelopen jaar deden we met z’n allen veel vaker aan telewerk en uit ook de kinderen vertoeven meer thuis. Maar dat is geen reden…
Scroll naar boven