home
services
contact
menu

Airco in de slaapkamer, waar let je het best op?

Nu de zomer in het land is, vormt airco in de slaapkamer geen overbodige luxe. Wat is er fijner dan slapen in een lekker frisse omgeving? Wij geven je graag nog enkele tips waardoor je nog meer geniet van je aircotoestel in de slaapkamer.

juli 22, 2021

Airco in de slaapkamer, waar let je het best op?

Plaatsing

Denk goed na over de ideale plek van je airco in de ruimte. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet in rechtstreeks in de koude luchtstroom ligt. Idealiter plaatst je het toestel best links of rechts van het bed en zo hoog mogelijk. Hoe hoger het toestel gehangen wordt, hoe beter de frisse lucht verspreid wordt over de kamer.

Is de ruimte in je slaapkamer erg beperkt of zit je met schuine wanden? Dan kan een vloermodel een goede optie zijn.

Vermogen

Elke ruimte is anders en voor elke ruimte dus ook het meest geschikte aircotoestel met het juiste vermogen. Welke factoren van belang zijn bij het uitkiezen van het correcte vermogen zijn onder meer de grootte van de ruimte en de hoeveelheid zon (en dus warmte) dat de ruimte binnenkomt. Het juiste vermogen is erg bepalend voor het klimaat in de kamer.

Ideale temperatuur

Weet jij welke temperatuur ideaal is voor een goede, comfortabele nachtrust? Volgens onderzoekers ligt deze ideale temperatuur tussen 17 en 20 graden, maar dit verschilt van persoon tot persoon. Een frisse temperatuur helpt je lichaam bij het afkoelen, een proces dat nodig is om goed te kunnen slapen.

Extra aandachtspunten

Tot slot opteer je het best voor een stille airco in je slaapkamer. Niks vervelender dan moeten slapen bij een constant gezoem. Onze Daikin toestellen bieden je alvast een geluidloos comfort.

Deel met vrienden

contact-persoon

Ontvang je graag meer
info over dit onderwerp?

Stel je vraag via dit formulier, wij zorgen voor een gepast antwoord.

Andere artikels

Airco in de slaapkamer, waar let je het best op?
Nu de zomer in het land is, vormt airco in de slaapkamer geen overbodige luxe. Wat is er fijner dan slapen in een lekker frisse…
Welke airco voor mijn woning?
Tegenwoordig vormt een aircotoestel geen overbodige luxe meer. Wij geven je graag enkele tips zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Binnen de aircotoestellen zijn…
3 tips om je energieverbruik thuis onder controle te houden
Het afgelopen jaar deden we met z’n allen veel vaker aan telewerk en uit ook de kinderen vertoeven meer thuis. Maar dat is geen reden…
Scroll naar boven