home
services
contact
menu

3 mythes over luchtreinigers ontkracht

Last van allergieën of andere problemen aan de luchtwegen? Zit je met een onaangename geur in je woning of wil je gewoon zeker zijn van zuivere lucht in je ruimte? Dan is de aankoop van een luchtreiniger een goed idee. Wij ontkrachten enkele mythes over dit toestel zodat je een weloverwogen keuze kan maken!

februari 26, 2021

MC55W-luchtreiniger

1. Luchtreinigers maken veel lawaai

Integendeel, de huidige generatie luchtzuiveraars is muisstil. Ongemerkt de lucht in je ruimte zuiveren…het kan! Dit toestel reinigt de lucht door het verwijderen van stof, pollen en andere allergenen uit de lucht. Let wel op dat je het toestel niet in een hoekje achter de zetel duwt, maar laat voldoende ruimte vrij rond het apparaat zodat het optimaal lucht kan aanzuigen.

2. Luchtreinigers maken de lucht droog

De ideale luchtvochtigheid ligt tussen 40% en 60%. Is de lucht binnenshuis te droog? Dan verhoog je de kans op allerlei kwaaltjes, zoals een droge keel, hoofdpijn en vermoeidheidsklachten. In de winter is verwarming vaak de boosdoener, in de zomer kan je airco de schuldige zijn. Een luchtbevochtiger is dan zeker een goed idee.

3. Luchtreinigers produceren vieze geurtjes

Vieze geurtjes onstaan pas als je je toestel niet op tijd of onvoldoende reinigt. Werkt jouw luchtreiniger met een filter? Dan dien je deze regelmatig te vervangen om optimaal te kunnen genieten van zuivere lucht. Onze Daikin toestellen geven dit zelf aan, zodat je snel en moeiteloos een nieuwe filter kan plaatsen.

Wens je meer informatie over luchtzuiveraars? Contacteer ons gerust voor advies op maat!

Deel met vrienden

contact-persoon

Ontvang je graag meer
info over dit onderwerp?

Stel je vraag via dit formulier, wij zorgen voor een gepast antwoord.

Andere artikels

Airco in de slaapkamer, waar let je het best op?
Nu de zomer in het land is, vormt airco in de slaapkamer geen overbodige luxe. Wat is er fijner dan slapen in een lekker frisse…
Welke airco voor mijn woning?
Tegenwoordig vormt een aircotoestel geen overbodige luxe meer. Wij geven je graag enkele tips zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Binnen de aircotoestellen zijn…
3 tips om je energieverbruik thuis onder controle te houden
Het afgelopen jaar deden we met z’n allen veel vaker aan telewerk en uit ook de kinderen vertoeven meer thuis. Maar dat is geen reden…
Scroll naar boven