home
services
contact
menu

Is mijn gerenoveerde woning wel geschikt voor een warmtepomp?

Mensen die gaan renoveren zijn steevast op zoek naar manieren om hun woning efficiënter, slimmer en energiezuiniger te maken. Een warmtepomp is dan een slimme keuze, maar moet je daarvoor niet je hele verwarmingssysteem laten vervangen? Wel, dat is een fabeltje. Ook kleinere renovatieprojecten kunnen profiteren van de voordelen van een warmtepomp, zónder het verwarmingssysteem te moeten vervangen.

november 16, 2020

Is mijn gerenoveerde woning wel geschikt voor een warmtepomp

Een ingrijpende energetisch renovatie is  – zoals de term zegt – ingrijpend. Dat is zeker goed om je huis helemaal future proof te maken, maar niet altijd haalbaar. Wil je toch energiezuinig verwarmen met een warmtepomp, dan kan dat gelukkig ook met veel minder verregaande ingrepen in je huis. Als je je oude radiatoren wenst te behouden, dan is de hoge temperatuur-warmtepomp waarschijnlijk de eenvoudigste oplossing.

Hoge temperatuur-radiatoren en een hoge temperatuur-warmtepomp

De reden dat een hoge temperatuur-warmtepomp een efficiënte oplossing is, is omdat ze geschikt is voor wat oudere verwarmingselementen. De kans is groot dat je oude radiatoren hoge temperatuur-radiotoren zijn. Dat wil zeggen dat het aangevoerde water dat door de radiatoren stroomt een temperatuur van 70 tot 90 graden Celsius moet hebben. Een hoge temperatuur-warmtepomp kan dit moeiteloos aanleveren. Bovendien kan een hoge temperatuur-warmtepomp ook je boiler vervangen en dus je sanitair warm water voorzien! Reken dat maar eens uit op je energiefactuur.

Wat als ik lage temperatuur radiatoren heb?

In dat geval is het misschien zelfs mogelijk om een (nog zuinigere!) lage temperatuur-warmtepomp aan te sluiten op je verwarmingsnet. Contacteer ons, wij kunnen je zo vertellen wat voor radiatoren er in jouw huis staan en welke warmtepomp voor jou de meest voordelige optie is!

Deel met vrienden

contact-persoon

Ontvang je graag meer
info over dit onderwerp?

Stel je vraag via dit formulier, wij zorgen voor een gepast antwoord.

Andere artikels

Airco in de slaapkamer, waar let je het best op?
Nu de zomer in het land is, vormt airco in de slaapkamer geen overbodige luxe. Wat is er fijner dan slapen in een lekker frisse…
Welke airco voor mijn woning?
Tegenwoordig vormt een aircotoestel geen overbodige luxe meer. Wij geven je graag enkele tips zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Binnen de aircotoestellen zijn…
3 tips om je energieverbruik thuis onder controle te houden
Het afgelopen jaar deden we met z’n allen veel vaker aan telewerk en uit ook de kinderen vertoeven meer thuis. Maar dat is geen reden…
Scroll naar boven