home
services
contact
menu

Waarom het najaar het beste moment is om je airco te laten installeren

Wanneer de eerste blaadjes van de bomen vallen, de temperaturen weer beginnen te dalen en je spontaan zin krijgt in een warme chocomelk is een airco het laatste waar je aan denkt. Toch is dit het ideale moment om een aircosysteem te laten plaatsen, zelfs als er geen hittegolven meer verwacht worden dit jaar. Hoe dat komt leggen we hier uit!

september 2, 2020

Airco-laten-plaatsen-najaar

Het is niet onlogisch dat de meeste mensen een airco overwegen in de zomer, omdat ze dan pas geconfronteerd worden met onaangenaam warme temperaturen in huis. Alleen is de zomer een erg drukke periode voor airco-plaatsers als Alfa Thermo. Er komen veel bestellingen binnen voor airco’s en ondertussen lopen ook andere opdrachten voor plaatsingen van warmtepompen en ventilatiesystemen gewoon door. Als je pas tijdens een hittegolf besluit om een airco te laten installeren, bestaat de kans dat je even moet wachten op een afspraak. Hoewel we steeds ons uiterste best doen om je snel voort te helpen, zal je toch nog een paar warme dagen moeten doorkomen zonder airco.

Airco kopen in de winter?

Een airco bestellen en laten installeren in het midden van de zomer is dus geen goed idee. Een airco kopen in de winter dan maar? Dat lijkt misschien een veel minder drukke periode, maar ook dan hebben aircobedrijven het druk. Wij plaatsen en herstellen op dat moment verwarmingstoestellen en warmtepompen – die laatsten kunnen overigens verwarmen én verkoelen.

Bij Alfa Thermo zorgen we het hele jaar door voor een gezond en aangenaam binnenklimaat, maar we zien piekmomenten in de winter en de zomer. De momenten waarop klimaatbeheersing het hardst nodig is, zijn immers de dagen dat het buiten ofwel veel te koud ofwel veel te warm is. In de nazomer en de herfst stelt dat probleem zich niet. Het is dan veel gemakkelijker om de plaatsing in te plannen, ook voor jou zelf: er is immers minder haast bij omdat je niet meer zit te bakken in een veel te heet huis tijdens een hittegolf. Zo kunnen we de plaatsing veel beter afstemmen op jouw agenda.

Een airco kopen, dat doe je in het najaar

Wie een airco laat plaatsen in het najaar heeft het dus slim bekeken. Natuurlijk heb je het toestel nog niet meteen nodig (tenzij om je woning een paar graden te verwarmen, wat veel aircotoestellen ook kunnen), maar je bent wel zeker dat je volgend voorjaar wanneer de temperaturen terug beginnen te klimmen, op twee oren zal kunnen slapen. In een heerlijk door airco afgekoelde slaapkamer!

Deel met vrienden

contact-persoon

Ontvang je graag meer
info over dit onderwerp?

Stel je vraag via dit formulier, wij zorgen voor een gepast antwoord.

Andere artikels

Airco in de slaapkamer, waar let je het best op?
Nu de zomer in het land is, vormt airco in de slaapkamer geen overbodige luxe. Wat is er fijner dan slapen in een lekker frisse…
Welke airco voor mijn woning?
Tegenwoordig vormt een aircotoestel geen overbodige luxe meer. Wij geven je graag enkele tips zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Binnen de aircotoestellen zijn…
3 tips om je energieverbruik thuis onder controle te houden
Het afgelopen jaar deden we met z’n allen veel vaker aan telewerk en uit ook de kinderen vertoeven meer thuis. Maar dat is geen reden…
Scroll naar boven