home
services
contact
menu

De voordelen van een vaste airco of lucht-lucht-warmtepomp

Het belangrijkste voordeel van airco hoeven we niet uit te leggen: hij maakt het aangenaam in huis wanneer het buiten te warm is. Aan een vaste airco zijn echter nog heel wat meer voordelen verbonden. We zetten ze voor jou op een rijtje!

augustus 17, 2020

Alfa-thermo-daikin-airco

Een vaste airco, ook lucht-lucht-warmtepomp genoemd, bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. Dit wordt een splitsysteem genoemd. Aan één buitenunit kan je meerdere binnenunits hangen, die elk instaan voor de koeling van één ruimte – in dit geval spreken we van een multisplitsysteem. Het doel blijft hetzelfde: je huis afkoelen tot een aangename temperatuur. De volgende voordelen krijg je er zomaar bij:

  • Een vast aircosysteem koelt de ruimte snél af. Je hoeft dus niet te wachten tot de airco op dreef is, hij staat altijd in de startblokken.
  • Je kan zo’n airco met een afstandsbediening bedienen, waardoor je je luie zetel niet uit moet om de temperatuur aan te passen. Beter nog: de meeste van onze Daikin-airco’s kan je met een app bedienen vanop je telefoon. Zet de airco vlak voor je thuiskomt aan en je woning is al aangenaam fris wanneer je de voordeur binnenstapt.
  • Je kunt zoals gezegd meerdere binnenunits koppelen aan één buitenunit, en dus meerdere ruimtes afkoelen. Alle slaapkamers en de woonkamer bijvoorbeeld.
  • Een vaste airco is stil: de onderdelen die wel geluid voortbrengen, bevinden zich aan de buitenkant van je huis waardoor je ze niet of amper zal horen.
  • Een vast aircosysteem doet de waarde van je woning stijgen en is dus ook als je je huis op termijn wilt verkopen de investering waard.
  • De Daikin-airco’s waar we bij Alfa-Thermo mee werken hebben het hoogst mogelijke energierendement op de markt. Deze toestellen worden aangedreven door 80% energie uit de lucht  en 20% elektriciteit, ze hebben een energierendement van A+++.
  • Een vaste airco hoeft niet lelijk te zijn: er zijn elegante modellen die naadloos opgaan in je interieur, zoals de Stylish.
  • Met een vaste airco of lucht-lucht-warmtepomp kan je je huis ook enkele graden verwarmen als de buitentemperaturen dalen.
  • Als je je airco goed onderhoudt en laat onderhouden, zal hij jarenlang meegaan en haal je er elke euro die je er in hebt gestoken zeker uit.

Deel met vrienden

contact-persoon

Ontvang je graag meer
info over dit onderwerp?

Stel je vraag via dit formulier, wij zorgen voor een gepast antwoord.

Andere artikels

Airco in de slaapkamer, waar let je het best op?
Nu de zomer in het land is, vormt airco in de slaapkamer geen overbodige luxe. Wat is er fijner dan slapen in een lekker frisse…
Welke airco voor mijn woning?
Tegenwoordig vormt een aircotoestel geen overbodige luxe meer. Wij geven je graag enkele tips zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Binnen de aircotoestellen zijn…
3 tips om je energieverbruik thuis onder controle te houden
Het afgelopen jaar deden we met z’n allen veel vaker aan telewerk en uit ook de kinderen vertoeven meer thuis. Maar dat is geen reden…
Scroll naar boven