home
services
contact
menu

Drie oplossingen om een betere luchtkwaliteit in huis te krijgen

Als de luchtkwaliteit in huis niet goed is kan je daar last van ondervinden, vaak zonder dat je het zelf merkt. Klachten als hoofdpijn, benauwdheid en irritatie van neus, keel en ogen zijn sluimerend aanwezig, maar ook je energieniveau is niet al te best en je concentratie soms ver te zoeken. Dat is niet handig, zeker als je vaak van thuis uit werkt.

mei 18, 2020

Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit in je huis wordt beïnvloed door verschillende factoren. De temperatuur in je woning speelt een rol, maar ook de luchtvochtigheid en de ventilatie of luchtcirculatie hebben effect op de luchtkwaliteit. Daarnaast hangt ze af van wat jij doet in huis (koken, baden of douchen, een wasje draaien,…), van de woonoppervlakte en met hoeveel personen je die deelt, van de bouwmaterialen en zelfs van eventuele huisdieren, planten en het gebruik van poetsproducten.

De luchtkwaliteit in huis verbeteren

Als de luchtkwaliteit in jouw woning goed is, zal je je ook goed voelen. Er zijn verschillende oplossingen om de luchtkwaliteit in je woning te verbeteren. Ventilatie, luchtreiniging en warmtepompen zijn de belangrijkste.

Ventilatiesystemen

Zonder regelmatige ventilatie kan de vervuilde binnenlucht niet naar buiten. Een ventilatiesysteem is dan ook geen overbodige luxe. Een ventilatiesysteem zuivert de binnenkomende buitenlucht en voert de vervuilde binnenlucht weer af. Daarnaast houdt zo’n systeem het de vochtbalans op peil. Beter dan klassiek ventileren door de ramen te openen is een mechanisch ventilatiesysteem, dat de luchtcirculatie in huis optimaal houdt en stof , vuil en allergenen uit de aangevoerde lucht filtert.

Luchtreiniger

Naast een ventilatiesysteem kan ook een luchtreiniger een goede oplossing zijn, zeker in ruimtes waar je veel vertoeft. Een sensor in het apparaat meet de luchtvochtigheid en houdt die op het ideale niveau.

De compacte Daikin-luchtreingers die we bij Alfa-Thermo aanbieden, zuiveren constant de lucht in huis door middel van verschillende filters. De ingebouwde ionisator zorgt samen met de andere filters voor een goede vochtbalans en een significante daling van stof, allergenen en chemicaliën in de lucht die jij binnenshuis inademt.

Voor een optimaal resultaat bevestig je een luchtreiniger op een centrale plek in je leefruimte. Het toestel werkt geruisloos en heeft amper impact op je energierekening.

Warmtepomp

Je hoeft niet te kiezen tussen of een luchtreiniger of een ventilatiesysteem: je kan beide combineren. Nog beter is het om voor een totaaloplossing te kiezen die je huis meteen ook verwarmt of afkoelt. Alfa-Thermo biedt verschillende Daikin-warmtepompen aan die naast zeer efficiënt verwarmen en koelen van de ruimte ook de lucht bevochtigen, ontvochtigen en zuiveren. Zo is de luchtkwaliteit in jouw huis altijd optimaal! 

Deel met vrienden

contact-persoon

Ontvang je graag meer
info over dit onderwerp?

Stel je vraag via dit formulier, wij zorgen voor een gepast antwoord.

Andere artikels

Airco in de slaapkamer, waar let je het best op?
Nu de zomer in het land is, vormt airco in de slaapkamer geen overbodige luxe. Wat is er fijner dan slapen in een lekker frisse…
Welke airco voor mijn woning?
Tegenwoordig vormt een aircotoestel geen overbodige luxe meer. Wij geven je graag enkele tips zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Binnen de aircotoestellen zijn…
3 tips om je energieverbruik thuis onder controle te houden
Het afgelopen jaar deden we met z’n allen veel vaker aan telewerk en uit ook de kinderen vertoeven meer thuis. Maar dat is geen reden…
Scroll naar boven