home
services
contact
menu

Een gezond klimaat in huis? Ventileren is de boodschap!

De komende weken zullen we met z’n alleen veel meer thuis zijn dan anders. Daarom is het nu extra belangrijk om je huis goed te ventileren, zodat jij en je huisgenoten blijven genieten van een optimaal binnenklimaat. Wie onvoldoende verlucht, riskeert overtollig vocht en andere ongemakken.

april 2, 2020

Alfa-thermo-ventileren

Toen je je huis kocht, renoveerde of verbouwde was isolatie waarschijnlijk een speerpunt. Voor je comfort, maar ook om zo zuinig mogelijk te kunnen verwarmen en dus energie en geld te besparen. Volkomen terecht! Alleen zijn de hedendaagste huizen dankzij die doorgedreven isolatie luchtdichte forten geworden. Met de koude houden we ook de frisse lucht buiten, wat het extra belangrijk maakt om je woning goed te verluchten.

Ventileren brengt frisse lucht en dus ook zuurstof in alle ruimtes, dat is nodig om een gezonde binnenklimaat te bewaren voor alle bewoners. Ook voor zij die het ’s winters graag extra warm hebben binnen! Alfa Thermo biedt verschillende ventilatie-oplossingen, om zo efficiënt mogelijk verse lucht aan te leveren.

Verschillende manieren van ventileren

De ruimtes in huis verluchten kan op verschillende manieren: van oldschool de ramen openzetten tot moderne ventilatiesystemen die het werk voor jou doen.

Als je geen ventilatiesysteem hebt val je automatisch terug op natuurlijke ventilatie: door open ramen of ventilatieroosters komt er frisse lucht je huis binnen. Om de beste luchtcirculatie te krijgen moet je ramen en deuren regelmatig en wagenwijd openen en ook de binnendeuren open zetten, zodat de verse luchtstroom door alle ruimtes kan circuleren. Door dit ’s morgens en ’s avonds een kwartiertje te doen ververs je alle vervuilde lucht in huis.

Mechanische ventilatie bespaart je de ongemakken van open vensters. In je woning en zéker in de badkamer is dit een goede oplossing. De meest eenvoudige systemen bestaan uit een ventilator die je zelf kan inschakelen, veel woningen hebben zo’n ding minstens in de badkamer om de vochtige lucht af te voeren. Een iets gemakkelijkere versie schiet automatisch aan wanneer je het licht aanknipt.

De meest geavanceerde systemen, ventilatiesystemen D genoemd, doen nog meer dan dat. Ze voorzien de afvoer van vervuilde lucht, de toevoer van verse lucht en filteren ook alle lucht die je woning binnen komt, voor een optimaal binnenklimaat. Over ventilatiesystemen C en D lees je meer in deze blogpost.

Of je nu voor natuurlijke of mechanische ventilatie kiest, Alfa Thermo helpt je bij je keuze.  Neem contact op →

Deel met vrienden

contact-persoon

Ontvang je graag meer
info over dit onderwerp?

Stel je vraag via dit formulier, wij zorgen voor een gepast antwoord.

Andere artikels

Airco in de slaapkamer, waar let je het best op?
Nu de zomer in het land is, vormt airco in de slaapkamer geen overbodige luxe. Wat is er fijner dan slapen in een lekker frisse…
Welke airco voor mijn woning?
Tegenwoordig vormt een aircotoestel geen overbodige luxe meer. Wij geven je graag enkele tips zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Binnen de aircotoestellen zijn…
3 tips om je energieverbruik thuis onder controle te houden
Het afgelopen jaar deden we met z’n allen veel vaker aan telewerk en uit ook de kinderen vertoeven meer thuis. Maar dat is geen reden…
Scroll naar boven