home
services
contact
menu

Wat je moet weten over een warmtepompboiler

Ben je op zoek naar een energiezuinige en milieuvriendelijke manier om warm water uit je kranen te laten lopen? Dan is pakweg die oude elektrische boiler geen optie meer, maar een warmtepompboiler wél.

september 26, 2019

warmtepomp-Alfa-thermo

Een warmtepompboiler genereert sanitair warm water en doet dat door warmte op te wekken met lucht. Daarmee is  het een energiezuiniger alternatief voor de elektrische boiler: het energieverbruik ligt tot drie keer lager. Jij bespaart, en het milieu vaart er ook bij.

Overigens is dit systeem niet enkel een vervanger voor een klassieke boiler. Het is ook een ideale oplossing voor woningen waar er geen gasnet aanwezig is of wanneer een zonneboiler niet tot de mogelijkheden behoort. Bovendien kan je er het hele jaar door water mee opwarmen, wat bij zonneboilers niet altijd het geval is.

De voordelen van een warmtepompboiler

We schreven het al: een warmtepompboiler verbruikt tot drie keer minder energie dan de tradionele, elektrische boiler. Dat maakt dat het toestel zelfs ondanks zijn hogere aankoopprijs, op termijn voordeliger uitkomt. In combinatie met zonnepanelen is dat al helemaal het geval, maar je kan hem ook programmeren om enkel ’s nachts, tegen een voordeliger nachttarief, in actie te schieten.

Verder zijn de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid van een warmtepompboiler ook pluspunten en tenslotte verblijft hij het liefst in de ruimtes die jij liever vermijdt. In vochtige kelders of wasplaatsen is hij op zijn best, want een warmtepompboiler ontvochtigt de lucht in die ruimtes sneller dankzij condensatie. Daarmee zal het toestel ook overtollige warmte uit bijvoorbeeld een stookplaats recupereren. Op die manier verbruik je minder energie én verlies je minder warmte in ruimtes die geen verwarming nodig hebben.

Tip:
je kan een premie krijgen voor een warmtepompboiler. Sommige gemeentes verlenen die zelf al, maar voor elke investering sinds 1 januari 2019 kan ook de netbeheerder een premie verlenen. 

Deel met vrienden

contact-persoon

Ontvang je graag meer
info over dit onderwerp?

Stel je vraag via dit formulier, wij zorgen voor een gepast antwoord.

Andere artikels

Airco in de slaapkamer, waar let je het best op?
Nu de zomer in het land is, vormt airco in de slaapkamer geen overbodige luxe. Wat is er fijner dan slapen in een lekker frisse…
Welke airco voor mijn woning?
Tegenwoordig vormt een aircotoestel geen overbodige luxe meer. Wij geven je graag enkele tips zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Binnen de aircotoestellen zijn…
3 tips om je energieverbruik thuis onder controle te houden
Het afgelopen jaar deden we met z’n allen veel vaker aan telewerk en uit ook de kinderen vertoeven meer thuis. Maar dat is geen reden…
Scroll naar boven