home
services
contact
menu

Verwarm jouw woning met een airco

Dat een airco dient om te koelen weten we allemaal. Toch is dit niet de enige functie die onze airco-installaties van Daikin bieden. Zij kunnen namelijk ook verwarmen. De systemen waarbij je kan verwarmen en ook koelen, noemt men ook warmtepompen.

september 3, 2019

Daikin Emura airco wandmodel

‘S ochtends wordt het plots een stuk frisser 

Een lucht/lucht warmtepomp zorgt normaal in de eerste plaats voor de verkoeling van ruimtes. Maar bij koude dagen kan hij ook ingezet worden om uw woning te verwarmen. Dit zonder gebruik te maken van een centrale verwarming. Omdat er geen extra warmte wordt gegenereerd, kan je woning op een uitermate efficiënte en rendabele manier verwarmd worden. Je verbruikt namelijk een minimum aan energie om de warmte van buiten naar binnen te brengen. De perfecte oplossing voor de winter, niet?

Hoe werkt dit juist? 

In de zomer onttrekt uw airco warmte uit de ruimte (via de binnenunit). De vloeistof, die in de binnenunit zit, komt hier in contact met de binnenlucht die als reactie hierop verdampt. Door de reactie koelt de binnenunit en worden uw leefruimtes gekoeld. In de winter wordt dit proces omgedraaid en onttrekt de warmtepomp warmte van de buitenlucht. Zo kunnen uw ruimtes op een zuiniger alternatief dan een traditionele verwarmingsketel verwarmt worden.

Onze Daikin-airco’s zijn dus geschikt voor de koeling én verwarming van uw woning.

Ben je overtuigd of heb je nog vragen? 
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Deel met vrienden

contact-persoon

Ontvang je graag meer
info over dit onderwerp?

Stel je vraag via dit formulier, wij zorgen voor een gepast antwoord.

Andere artikels

Airco in de slaapkamer, waar let je het best op?
Nu de zomer in het land is, vormt airco in de slaapkamer geen overbodige luxe. Wat is er fijner dan slapen in een lekker frisse…
Welke airco voor mijn woning?
Tegenwoordig vormt een aircotoestel geen overbodige luxe meer. Wij geven je graag enkele tips zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Binnen de aircotoestellen zijn…
3 tips om je energieverbruik thuis onder controle te houden
Het afgelopen jaar deden we met z’n allen veel vaker aan telewerk en uit ook de kinderen vertoeven meer thuis. Maar dat is geen reden…
Scroll naar boven