home
services
contact
menu

Je woning afkoelen desondanks hoge isolatie-eisen

Vroeger kochten we alleen airco’s in de zomer, nu blijken mensen daar ook in andere seizoenen nood aan te hebben. Hoe dat komt? Door de steeds strengere isolatie-eisen plaatsen we steeds dikkere isolatiepakketten in onze muren, vloeren en daken. Zo gaat er geen warmte verloren, maar het wordt ook steeds moeilijker om de temperatuur omlaag te krijgen omdat de warmte gevangen zit in het luchtdichte huis.

juli 22, 2019

Alfathermo

Oververhitting is dus een reëel risico in goed geïsoleerde huizen. Ga jij binnenkort bouwen of renoveren? Zorg dan zeker dat je je woning koel kan houden. De oplossing daarvoor is een lucht/lucht warmtepomp.

Lucht/lucht warmtepompen helpen je om de temperatuur in huis te beheersen

We leven compacter en wonen vaker op een appartement, waardoor we nood hebben aan een efficiënte ruimteverwarming die snel reageert op het moment dat we thuis zijn. Naast verwarmen willen we ook snel kunnen afkoelen wanneer de temperaturen oplopen – in zomer én winter. Een lucht/lucht warmtepomp kan beide, en dat verklaart meteen het succes van deze systemen: sinds 2015 is de verkoop van de multisplitsystemen met maar liefst 51% gestegen.

Welke voorzorgsmaatregelen kan je nemen als je bouwt of renoveert?

In veel moderne nieuwbouw- en gerenoveerde woningen ligt op de bovenverdieping, op de badkamer na, geen centrale verwarming. Wil je later eventueel toch een splitsysteem installeren om het comfort in een bepaalde kamer te verhogen, dan kan je alvast je voorzorgen nemen.

  1. Voorzie een wachtdoos met koeltechnische leidingen in je muur. Zo kan je indien nodig een airco installeren en hoef je niet nadien nog deze leidingen door te trekken.
  2. Integreer een afvoerleiding en een sifon in de muur om het condenswater van de installatie af te voeren.
  3. Zorg voor de nodige netvoeding (220 volt) om het systeem op aan te kunnen sluiten.

Deel met vrienden

contact-persoon

Ontvang je graag meer
info over dit onderwerp?

Stel je vraag via dit formulier, wij zorgen voor een gepast antwoord.

Andere artikels

Airco in de slaapkamer, waar let je het best op?
Nu de zomer in het land is, vormt airco in de slaapkamer geen overbodige luxe. Wat is er fijner dan slapen in een lekker frisse…
Welke airco voor mijn woning?
Tegenwoordig vormt een aircotoestel geen overbodige luxe meer. Wij geven je graag enkele tips zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Binnen de aircotoestellen zijn…
3 tips om je energieverbruik thuis onder controle te houden
Het afgelopen jaar deden we met z’n allen veel vaker aan telewerk en uit ook de kinderen vertoeven meer thuis. Maar dat is geen reden…
Scroll naar boven