Selecteer een pagina

Ben je op zoek naar een energiezuinige en milieuvriendelijke manier om warm water uit je kranen te laten lopen? Dan is pakweg die oude elektrische boiler geen optie meer, maar een warmtepompboiler wél.

Een warmtepompboiler genereert sanitair warm water en doet dat door warmte op te wekken met lucht. Daarmee is  het een energiezuiniger alternatief voor de elektrische boiler: het energieverbruik ligt tot drie keer lager. Jij bespaart, en het milieu vaart er ook bij. 

Overigens is dit systeem niet enkel een vervanger voor een klassieke boiler. Het is ook een ideale oplossing voor woningen waar er geen gasnet aanwezig is of wanneer een zonneboiler niet tot de mogelijkheden behoort. Bovendien kan je er het hele jaar door water mee opwarmen, wat bij zonneboilers niet altijd het geval is.

De voordelen van een warmtepompboiler

We schreven het al: een warmtepompboiler verbruikt tot drie keer minder energie dan de tradionele, elektrische boiler. Dat maakt dat het toestel zelfs ondanks zijn hogere aankoopprijs, op termijn voordeliger uitkomt. In combinatie met zonnepanelen is dat al helemaal het geval, maar je kan hem ook programmeren om enkel ’s nachts, tegen een voordeliger nachttarief, in actie te schieten. 

Verder zijn de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid van een warmtepompboiler ook pluspunten en tenslotte verblijft hij het liefst in de ruimtes die jij liever vermijdt. In vochtige kelders of wasplaatsen is hij op zijn best, want een warmtepompboiler ontvochtigt de lucht in die ruimtes sneller dankzij condensatie. Daarmee zal het toestel ook overtollige warmte uit bijvoorbeeld een stookplaats recupereren. Op die manier verbruik je minder energie én verlies je minder warmte in ruimtes die geen verwarming nodig hebben.

Tip:
je kan een premie krijgen voor een warmtepompboiler. Sommige gemeentes verlenen die zelf al, maar voor elke investering sinds 1 januari 2019 kan ook de netbeheerder een premie verlenen. Meer informatie daarover vind je op
www.premiezoeker.be

 
Vraag een vrijblijvende offerte aan →