Selecteer een pagina

Vloerverwarming is een comfortabele, duurzame en goedkope manier om te verwarmen, zeker wanneer ze gecombineerd wordt met een warmtepomp. We zetten hier een aantal voordelen van vloerverwarming voor je op een rijtje.

Gelijkmatige warmteverdeling

Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte over de volledige oppervlakte van de ruimte. Zo bereik je een aangename gevoelstemperatuur, en dat terwijl je thermostaat 2°C lager kan staan – zonder warmteverlies.

Vloerverwarming verhoogt het comfort

De gelijkmatige warmteverdeling voelt erg comfortabel aan. Dat in tegenstelling tot radiatoren die de ruimte nu eens te warm en dan weer te koud kunnen aanvoelen. Nog een pluspunt op het vlak van comfort is dat er door vloerverwarming minder warmeluchtcirculatie is, wat leidt tot minder ronddwarrelende stofdeeltjes en een beter luchtvochtigheid.

Plaatsbesparend

Elke plek die niet wordt ingenomen door een radiator is er een die jij vrij kan gebruiken voor de inrichting van je huis. Zeker in flexibele ruimtes als de woonkamer of keuken is dat een pluspunt!

Compatibel met de meeste vloeren

Je hoort weleens dat vloerverwarming niet zomaar onder elke vloer kan, maar als je rekening houdt met een aantal voorwaarden kan je de vloer kiezen die je wilt. Ook parket ja: meerlagig parket is er in het bijzonder geschikt voor.

Vloerverwarming heeft een hoog rendement

Vloerverwarming is een investering, maar dankzij het bijzonder goede rendement verdien je die in een wip terug. Omdat een vloerverwarmingssysteem een lagere vertrektemperatuur vereist (40°C) dan klassieke verwarming (50 à 70°C), bespaar je sowieso op je energiefactuur. Zelfs als ze constant blijft aanstaan om een optimaal comfort te bewaren.

Duurzaamheid: vloerverwarming en warmtepompen

Helemaal interessant wordt het als je je vloerverwarming combineert met een warmtepomp. Die onttrekt op een duurzame manier warmte aan de omgeving (water, grond of lucht), warmte waar je niet voor moet betalen. Dat vloerverwarming draait op een constante lage temperatuur maakt het zelfs de ideale sparring partner van de warmtepomp!

Wil je vloerverwarming graag combineren met een warmtepomp in je nieuwbouw- of renovatieproject? Als warmtepomp-experts helpen wij je graag verder!