Selecteer een pagina

Dat een airco dient om te koelen weten we allemaal. Toch is dit niet de enige functie die onze airco-installaties van Daikin bieden. Zij kunnen namelijk ook verwarmen. De systemen waarbij je kan verwarmen en ook koelen, noemt men ook warmtepompen.

 

 

‘S ochtends wordt het plots een stuk frisser 

Een lucht/lucht warmtepomp zorgt normaal in de eerste plaats voor de verkoeling van ruimtes. Maar bij koude dagen kan hij ook ingezet worden om uw woning te verwarmen. Dit zonder gebruik te maken van een centrale verwarming. Omdat er geen extra warmte wordt gegenereerd, kan je woning op een uitermate efficiënte en rendabele manier verwarmd worden. Je verbruikt namelijk een minimum aan energie om de warmte van buiten naar binnen te brengen. De perfecte oplossing voor de winter, niet?

Hoe werkt dit juist? 

In de zomer onttrekt uw airco warmte uit de ruimte (via de binnenunit). De vloeistof, die in de binnenunit zit, komt hier in contact met de binnenlucht die als reactie hierop verdampt. Door de reactie koelt de binnenunit en worden uw leefruimtes gekoeld. In de winter wordt dit proces omgedraaid en onttrekt de warmtepomp warmte van de buitenlucht. Zo kunnen uw ruimtes op een zuiniger alternatief dan een traditionele verwarmingsketel verwarmt worden.

Onze Daikin-airco’s zijn dus geschikt voor de koeling én verwarming van uw woning.

 

Ben je overtuigd of heb je nog vragen? 
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Contact opnemen →