Selecteer een pagina

Het afgelopen jaar deden we met z’n allen veel vaker aan telewerk en uit ook de kinderen vertoeven meer thuis. Maar dat is geen reden om die energiefactuur de hoogte te laten ingaan. Wij geven enkele tips om je verbruik in bedwang te houden.

  1. Zet de thermostaat overdag enkele graden lager

Ook al ben je een echte ‘koukleum’ en vertoef je het liefst 24u/24u onder een fleece dekentje, werken doe je het best in een ruimte die niet te warm is. Je zal je minder fris voelen in een warme ruimte en je concentratie zal eronder lijden. Zet je thermostaat op 18 graden; tijdens het werken krijg je het automatisch iets warmer. Heb je het toch te fris, dan kan je nog altijd een extra trui aantrekken. Vergeet ook zeker niet om je ruimtes goed te verluchten.

  1. Ga op zoek naar sluipverbruikers en laad toestellen niet onnodig op

Sommige toestellen staan bijna nooit helemaal uit en verbruiken zo ongemerkt energie. Onbewust verbruik je zo per jaar heel wat energie waar je eigenlijk niets aan hebt. Sommige laders die in het stopcontact blijven zitten, tv-decoders, vaste computers, spelconsoles, … zelfs de oven met haar digitale klok. Allemaal zijn het verborgen verbruikers die je heel wat euro’s per jaar kunnen kosten. Spoor ze dus op en verlicht je factuur!

  1. Laat de zon haar werk doen

De zon, wie wordt er niet gelukkig van! Maar ze kan je ook helpen om energie te besparen. Zo kan ze voor gratis verwarming zorgen in je huis. Doe dus niet meteen die gordijnen of rolluiken dicht bij die eerste zonnestralen, maar laat de zon je huis verwarmen. Je kan er meteen ook al je lichten door uitdoen, twee vliegen in één klap!

Bij mooi weer kan je ook die droogkast even achterwege laten en je was in de zon laten drogen. En, last but not least, wist je dat je sommige powerbanks kan opladen met zonne-energie? Dat betekent gratis energie die je nadien kan gebruiken voor bijvoorbeeld het opladen van je smartphone!

Wist je dat je dankzij onze gebruikte technologieën voordelig kan koelen, verwarmen en ventileren? Contacteer ons voor advies op maat van jouw woning!