Selecteer een pagina
Last van allergieën of andere problemen aan de luchtwegen? Zit je met een onaangename geur in je woning of wil je gewoon zeker zijn van zuivere lucht in je ruimte? Dan is de aankoop van een luchtreiniger een goed idee. Wij ontkrachten enkele mythes over dit toestel zodat je een weloverwogen keuze kan maken!

1. Luchtreinigers maken veel lawaai

Integendeel, de huidige generatie luchtzuiveraars is muisstil. Ongemerkt de lucht in je ruimte zuiveren…het kan! Dit toestel reinigt de lucht door het verwijderen van stof, pollen en andere allergenen uit de lucht. Let wel op dat je het toestel niet in een hoekje achter de zetel duwt, maar laat voldoende ruimte vrij rond het apparaat zodat het optimaal lucht kan aanzuigen.

2. Luchtreinigers maken de lucht droog

De ideale luchtvochtigheid ligt tussen 40% en 60%. Is de lucht binnenshuis te droog? Dan verhoog je de kans op allerlei kwaaltjes, zoals een droge keel, hoofdpijn en vermoeidheidsklachten. In de winter is verwarming vaak de boosdoener, in de zomer kan je airco de schuldige zijn. Een luchtbevochtiger is dan zeker een goed idee, zoals de Ururu MCK55W.

3. Luchtreinigers produceren vieze geurtjes

Vieze geurtjes onstaan pas als je je toestel niet op tijd of onvoldoende reinigt. Werkt jouw luchtreiniger met een filter? Dan dien je deze regelmatig te vervangen om optimaal te kunnen genieten van zuivere lucht. Onze Daikin toestellen geven dit zelf aan, zodat je snel en moeiteloos een nieuwe filter kan plaatsen.

 

 

Wens je meer informatie over luchtzuiveraars? Contacteer ons gerust voor advies op maat!