Selecteer een pagina

Mensen die gaan renoveren zijn steevast op zoek naar manieren om hun woning efficiënter, slimmer en energiezuiniger te maken. Een warmtepomp is dan een slimme keuze, maar moet je daarvoor niet je hele verwarmingssysteem laten vervangen? Wel, dat is een fabeltje. Ook kleinere renovatieprojecten kunnen profiteren van de voordelen van een warmtepomp, zónder het verwarmingssysteem te moeten vervangen.

Een ingrijpende energetisch renovatie is  – zoals de term zegt – ingrijpend. Dat is zeker goed om je huis helemaal future proof te maken, maar niet altijd haalbaar. Wil je toch energiezuinig verwarmen met een warmtepomp, dan kan dat gelukkig ook met veel minder verregaande ingrepen in je huis. Als je je oude radiatoren wenst te behouden, dan is de hoge temperatuur-warmtepomp waarschijnlijk de eenvoudigste oplossing.

Hoge temperatuur-radiatoren en een hoge temperatuur-warmtepomp
De reden dat een hoge temperatuur-warmtepomp een efficiënte oplossing is, is omdat ze geschikt is voor wat oudere verwarmingselementen. De kans is groot dat je oude radiatoren hoge temperatuur-radiotoren zijn. Dat wil zeggen dat het aangevoerde water dat door de radiatoren stroomt een temperatuur van 70 tot 90 graden Celsius moet hebben. Een hoge temperatuur-warmtepomp kan dit moeiteloos aanleveren. Bovendien kan een hoge temperatuur-warmtepomp ook je boiler vervangen en dus je sanitair warm water voorzien! Reken dat maar eens uit op je energiefactuur.

Wat als ik lage temperatuur radiatoren heb?
In dat geval is het misschien zelfs mogelijk om een (nog zuinigere!) lage temperatuur-warmtepomp aan te sluiten op je verwarmingsnet. Contacteer ons, wij kunnen je zo vertellen wat voor radiatoren er in jouw huis staan en welke warmtepomp voor jou de meest voordelige optie is!

 

Het antwoord op de vraag of je woning wel geschikt is voor een warmtepomp is dus: jazeker! Ook als het om een beperkte renovatie gaat. Betrek je erkende verwarmingsinstallateur bij je renovatieproject en profiteer van de vele voordelen van een warmtepomp!