Selecteer een pagina

Wanneer de eerste blaadjes van de bomen vallen, de temperaturen weer beginnen te dalen en je spontaan zin krijgt in een warme chocomelk is een airco het laatste waar je aan denkt. Toch is dit het ideale moment om een aircosysteem te laten plaatsen, zelfs als er geen hittegolven meer verwacht worden dit jaar. Hoe dat komt leggen we hier uit!

Het is niet onlogisch dat de meeste mensen een airco overwegen in de zomer, omdat ze dan pas geconfronteerd worden met onaangenaam warme temperaturen in huis. Alleen is de zomer een erg drukke periode voor airco-plaatsers als Alfa Thermo. Er komen veel bestellingen binnen voor airco’s en ondertussen lopen ook andere opdrachten voor plaatsingen van warmtepompen en ventilatiesystemen gewoon door. Als je pas tijdens een hittegolf besluit om een airco te laten installeren, bestaat de kans dat je even moet wachten op een afspraak. Hoewel we steeds ons uiterste best doen om je snel voort te helpen, zal je toch nog een paar warme dagen moeten doorkomen zonder airco.

 

Airco kopen in de winter? 

Een airco bestellen en laten installeren in het midden van de zomer is dus geen goed idee. Een airco kopen in de winter dan maar? Dat lijkt misschien een veel minder drukke periode, maar ook dan hebben aircobedrijven het druk. Wij plaatsen en herstellen op dat moment verwarmingstoestellen en warmtepompen – die laatsten kunnen overigens verwarmen én verkoelen, lees er hier meer over. 

Bij Alfa Thermo zorgen we het hele jaar door voor een gezond en aangenaam binnenklimaat, maar we zien piekmomenten in de winter en de zomer. De momenten waarop klimaatbeheersing het hardst nodig is, zijn immers de dagen dat het buiten ofwel veel te koud ofwel veel te warm is. In de nazomer en de herfst stelt dat probleem zich niet. Het is dan veel gemakkelijker om de plaatsing in te plannen, ook voor jou zelf: er is immers minder haast bij omdat je niet meer zit te bakken in een veel te heet huis tijdens een hittegolf. Zo kunnen we de plaatsing veel beter afstemmen op jouw agenda.

 

Een airco kopen, dat doe je in het najaar

Wie een airco laat plaatsen in het najaar heeft het dus slim bekeken. Natuurlijk heb je het toestel nog niet meteen nodig (tenzij om je woning een paar graden te verwarmen, wat veel aircotoestellen ook kunnen), maar je bent wel zeker dat je volgend voorjaar wanneer de temperaturen terug beginnen te klimmen, op twee oren zal kunnen slapen. In een heerlijk door airco afgekoelde slaapkamer!

 

Airco laten plaatsen?

Maak een afspraak bij Alfa Thermo om nog dit najaar je airco te laten plaatsen. Ook voor advies over airco’s, warmtepompen en ventilatiesystemen kan je ons steeds contacteren.